Home    Daar is de lente !

Na een winterslaap van bijna 3 maanden niets te posten *shame on me*, ben ik er weer. De eindejaarsperiode, nieuwe uitdaging en de avondschool zaten er toch voor iets tussen.
En daar is ie dan vandaag, samen met de eerste lentezon, mijn eerste post van 2015! De eerste lentezon zorgt voor het startschot van de beste verkoopperiode van het jaar! U leest het goed! En net daarom hierbij enkele tips & tricks om je huis verkoopsklaar te maken!
Use them!

De eerste indruk is geld waard, ook zo in vastgoed!

Het doel is dat je kandidaat-koper een goede indruk krijgt door je woning op een aangename manier te beleven. De eerste indruk is zó belangrijk en vaak vergeten mensen dit of verwaarlozen ze deze zeer waardevolle tip! Dus, Dames en Heren, voor u uw woning in verkoop plaatst, is opruimen en extra poetsen de boodschap.

Omdat je leeft in je woning en niet iedereen zijn huis showroomproof kan houden, hierbij enkele adviezen.

Kids en hun speelgoed

Een woonkamer/slaapkamer vol speelgoed waar de bezoeker een hindernissenparcour/reis-rond-de-wereld moet houden is veel voorkomend, maar niet ideaal. Van zodra je de woning in verkoop plaatst, laat de kids wat speelgoed uitkiezen waarmee ze zich tot na de verhuis moeten tevreden stellen. De rest wordt reeds ingepakt. Geloof me, na de verhuis herontdekken ze hun speelgoed als nieuw!
De hoeveelheid die mag blijven, moet passen in één doos per kind. Wanneer je het huis laat bezichtigen, kunnen ze alles in de doos plaatsen en bespaart dit hen of mama/papa reeds wat werk.

Food

Probeer nooit te koken voor of tijdens een bezoek. Hoe heerlijk het eten kan zijn, de geuren die het met zich meebrengen zorgen voor afleiding. De aandacht moet naar je eigendom gaan en niet naar je overheerlijk diner. Daarmee sluit mijn volgend punt naadloos aan.

Geuren

Hevige geuren zijn nooit een aanrader, wierrook, die heerlijke camembert, de sportzak van zoonlief, de hond die net uit de regen komt, de kattenbak en andere mogelijke euren zijn wederom afleiding voor de bezoeker. Hij moet de woning zo neutraal mogelijk kunnen bezichtigen zonder zich druk te maken over wat hij nu net precies ruikt.

Huisdieren

Huisdieren zijn vaak deel van de familie. Volledig mee akkoord! Maar niet iedereen ziet Bobby als de brave labrador. Sommigen zien deze vriendelijke kwispelende goedzak als een gruwelijk moordmachine die instant zweet en angst opwekt. De bezoeker wil zo snel mogelijk weg van de hond zijn, en dus ook uit je huis. Uiteraard niet je bedoeling.

P.S. Heb je een mooie tuin, zorg dan dat de “landmijnen” van Bobby zijn opgeruimd. Het laatste wat je wilt is dat je bezoeker hierin trapt en daarna onbewust je huis nog eens wil rondgaan.

Tuin

Zorg dat de tuin er ook steeds netjes bijligt. Een gemaaide gazon, een proper terras, het helpt allemaal.
Heb je een zwembad, zorg dat zowel het zwembad als de filterinstallatie proper zijn. Een goed onderhouden zwembad geeft ook vertrouwen. Eventuele onderhoudsfacturen of bewijzen zijn ook steeds een voordeel.

Bovenstaande tips gelden uiteraard als je het huis nog bewoont. Wat als dit niet meer het geval is? Dat is voor de volgende blog !

Ik wil graag weten wat jullie bezig houdt. Heb je een vraag/suggestie/topic voor mijn blog, contacteer me dan via de contactpagina.