Home    Mithus gaat vreemd – ROOMIN

Via de pers las ik al over het all round concept ROOMIN. Samen met enkele gelijkgestemde zielen trokken we erop uit, over de Mechelse grenzen heen. En (er) weg (van) waren we !

Gesitueerd achter de hoek van de OUDAAN in Antwerpen, op de eerste verdieping van een oud, maar prachtig pand, vind je the real thing! Roomin is een platform zoals Pinterest, maar dan “offline”, in combinatie met het verhaal over de producten, de ontwerpers, de architect of interieurvormgever erachter. Op deze manier kunnen zij gezien én gehoord worden, hun product wordt aan de man gebracht en het is de perfecte kweekvijver voor samenwerkingen.

Het idee is simpel : je pint je favoriete foto’s op je moodboard, de foto’s verwijzen naar de leveranciers en het enige dat jij moet doen is beslissen in hoe ver je de look wil kopieren. Twee maal per jaar zorgen ze voor een “Real Life Experience” en kan je de ideëen telkens bezoeken in een ander pand én andere stad.

Voor de inrichting van hun eerste editie konden ze rekenen op Sofie Vertongen (denk ook aan Phyt), die slaagde in haar opzet. Trendy verf, een moderne keuken, leuke meubels en hebbedingetjes in combinatie met de oude ziel van het pand zorgen voor een geslaagde inrichting!

Gans het pand is zonder al te veel structurele werken, maar met brilliante inzichten omgebouwd tot een pareltje. Voor wie een herenhuis heeft en de ziel van het pand in ere wil houden → This is the place to be! (PS check zeker de luster in de woonkamer waardoor de mouluren tot hun recht komen).

Ze hebben van de ruimte de best mogelijke versie gemaakt, en dat is prachtig om zien.

Home wasn’t built in a day

Soms hoor ik bij huisbezoeken dat de mogelijkheden van een huis niet worden gezien, en dat is spijtig. Alles hangt af van budget en het is deels beroepsmisvorming, maar de mogelijkheden zijn echt oneindig. We moeten de druk van onze schouders halen om onmiddelijk een huis volledig in orde te maken. Het is een proces (en soms ook je budget) dat moeten groeien. Faseer je werken. Je kan het beter traag en grondig doen, dan snel en inboeten op kwaliteit. Uiteindelijk ben jij de eigenaar en doe je het voor jezelf. Tenzij je een interieurachitect bent/kent en je budget het toelaat, dan kan het natuurlijk sneller gaan 🙂

Kort en bondig. Zeker te bezoeken! Doe inspiratie op, pas het toe en wij kijken uit naar de tweede editie!

FYI: op het gelijkvloers is er “St Vincents concept store & coffee bar”, ook een tof concept en leuk vertoeven aan de lange tafel of in één van de salonnetjes met een sapje en een stukje taart!

ADRES : Kleine Markt 13, 2000 Antwerpen – www.roomin.be

Nog te bezoeken tot midden juni 2016, daarna verhuizen ze naar een andere stad !

DSC02022_1DSC02033_1DSC02032_1 DSC02051_1 DSC02040_1