Home    Project “Cosma|Foodhouse”

Vastgoed gaat verder dan enkel het kopen en verkopen van een pand of stuk grond. Als vastgoedmakelaar heb ik soms de eer om mee aan het begin van een droom te staan, de droom van een ondernemer die een nieuwe zaak wil starten bijvoorbeeld. En telkens als dat gebeurd is, hoop ik dat het project zal slagen ! Dat is namelijk één van de facetten van het vak dat mij erg boeit. Wat zal er met het pand gebeuren? Hoe zullen de nieuwe eigenaars hun eigen stempel erop kunnen drukken ? En vooral hoe zal het resultaat zijn ? Daarom kijk ik er steeds naar uit om het eindresultaat van klanten te zien.

Anderhalf jaar geleden begeleidde ik Christian in de aankoop van een pand in de Befferstraat. Op dat moment was het pand compleet afgeleefd, functioneel en zonder liefde ingericht. Vol ongeduld hield ik zijn verbouwingen in het oog en als de deur open stond, kon ik het niet laten om al eens binnen te kijken.

Woensdag was het dan zo ver, Christian en Mieke openden hun nieuwe zaak in hartje Mechelen “Cosma”. Dit weekend mocht ik dan ook het volledige resultaat gaan bewonderen. Het eerste wat ik dacht als ik de zaak binnenstapte was “Ik ben in Barcelona”. Ook al weet ik dat ze hun mosterd gehaald hebben in London, my brain said Barcelona !

Wie mij kent, weet dat ik een voorkeur heb voor de combinatie oud en nieuw. Hoe de ziel van een huis terug tot leven komt, gecombineerd met het hedendaags comfort. Laat het nu net dat zijn, waar ze perfect in geslaagd zijn.

Ze hebben het pand weer tot leven gebracht, mét behoud van de authentieke elementen. De gipskartonnen wanden werden verwijderd, de prachtige trap werd gezandstraald, de vergaderruimte doet de centrale schouw en het hoge plafond alle eer aan en de “zolderverdieping” werd een prachtig bureel. De muren, de originele balken en zelfs het zolderdeurtje werden nieuw leven ingeblazen. De combinatie van staal en glas verdeelt de ruimtes zonder ze te verkleinen. De aanbouw verdween en maakte plaats voor een knus zuid-georiënteerd terras.

Het mag gezegd worden, de samenwerking met de Brusselse interieurarchitect Lionel Jadot heeft zijn vruchten afgeworpen.

Ik laat de foto’s voor zich spreken:

Cosma Foodhouse Cosma Foodhouse

Cosma Foodhouse

Cosma Foodhouse Cosma Foodhouse

Cosma Foodhouse

Cosma Foodhouse Cosma Foodhouse

Cosma Foodhouse

Cosma Foodhouse

Cosma Foodhouse

Hoewel ik er geen food-blog van wil maken, kan ik niet anders dan toch ook wat over het eten te schrijven. Dus … voor de foodies onder ons:

Ondertussen heb ik er uiteraard al gegeten, 3 keer om eerlijk te zijn (take-away, snelle hap en uitgebreid diner). Het super leuke concept is dat je je main dish kiest (zwaardvis, gamba, steak, … ) en daarbij ook nog eens de keuze hebt tussen één of meerdere side dishes. Zo kan je je gerecht helemaal samenstellen volgens je eigen goesting, eigen smaak en honger. Ook enkel een main dish of een side dish als snelle hap is mogelijk. Helemaal mijn ding! De venkel met geitenkaas en pijnboompitjes, de thaise rijstnoedelsalade en de quinoa taboulé zijn al gebombardeerd tot enkele van mijn favorieten! De vriendelijke service maakt het geheel compleet!

Ik kan alleen maar concluderen dat de droom van Christian en Mieke is uitgekomen of om het met Christian’s eigen woorden te zeggen: “Ik had het veel vroeger moeten doen”.

Well done ! En dan nu … allen erheen.

COSMA FOODHOUSE, Befferstraat 24, 2800 Mechelen  (+32 477 23 48 43 ; http://www.cosma.be)

Ik verloot ook één waardebon van 25€ onder iedereen die is ingeschreven op de nieuwsbrief van deze blog (inschrijven kan onderaan deze pagina). De winnaar zal per mail gecontacteerd worden op zondag 9 augustus 2015. Succes !

UPDATE: De winnaar van deze wedstrijd is Veerle Vander Velden. Proficiat Veerle !

Winaar wedstrijd Cosma Foodhouse
(vlnr: Hélène Stevens, Veerle Vander Velden, Christian Michiels, Axelle de Mey)