Home    The Architects Office: DES BEAUX Architectes

Ik was te gast bij de dames van DES BEAUX Architectes (Deborah Van Dam en Sofie Hellemans) voor een bezoek aan hun nieuw kantoor! Het is gevestigd in de Leopoldstraat te Mechelen in een gebouw getekend door architect Chabot (21/5/1898 – 18/8/1979). Chabot architectuur kan je herkennen aan zijn modernistische stijl en heeft in Mechelen meerdere prachtige bouwwerken op zijn naam staan. Meer informatie over deze architect kan je hier vinden.

Deborah en Sofie hebben het kantoor volledig gestript en gerenoveerd met respect voor de look en feel van het ontwerp van destijds. De vorige bewoners hadden het pand immers geen eer aangedaan en puur functioneel bewoond. Hierdoor was de architecturale waarde haast volledig verdwenen.

De dames hebben hun visie ‘architecture inside out’ kunnen doorvoeren waardoor de ruimtes terug hun charme kregen, de Chabot-toets, maar dan met een eigen twist. Denk aan mat zwart en gouden kraanwerk, visgraat parketvloer, travertijn, grote raampartijen, smeedwerk, …. Door hun eigen stijl en visie kijken ze verder dan enkel de façade en bieden ze een duidelijke meerwaarde aan het interieur.

Kenmerkend voor deze dames is het gebruik van slimme wanden, waardoor kasten worden weggewerkt en bepaalde delen kunnen afgesloten worden. Dit uiteraard zonder de sfeer van het concept aan te tasten! Denk aan een bureauruimte of keukenblok. Heb je onverwacht gasten, kan je deze in 1-2-3 afsluiten en POEF – no mess :-).

Bijkomend kenmerk is dat je het kantoor binnenkomt en zaken kan blijven ontdekken. Kijk maar eens naar het plintwerk of hoe de hoeken aan het plafond werden afgerond, de stopcontacten en zelfs de wasbak.
Alle ruimtes vloeien in elkaar en door een aantal niveauverschillen wordt diepte gecreëerd. Dit in combinatie met een afwisseling van (prachtige! – I’m in LOVE) visgraatparket en travertijn-vloer.

Ik heb het nu voornamelijk gehad over hun kantoor, maar vergis u niet. Deze dames zijn architectes in hart en nieren aangevuld door hun passie voor interieur. Handig als je gaat voor een totaalconcept!

DES BEAUX Architectes
Leopoldstraat 105
2800 Mechelen
www.desbeaux.be

Heb je vragen aan mezelf of aan de dames van Des Beaux, laat het me weten via de contactpagina.

Travertijn vloer Visgraat parket Visgraat parket Houten kastenwand Gouden kraanwerk Gouden kraanwerk Gouden handgreep deur Binnenkoer