Home    The Secret Garden

Dit weekend (02-03 april 2016) is het zover. De tuin van het Aartsbisschoppelijk Paleis te Mechelen wordt gedurende twee dagen opengesteld voor het publiek. EINDELIJK kregen we toegang tot wat er achter die statige gebouwen en lange muur verstopt wordt voor ons Mechelaars. Wat ik aantrof gaf me een beetje een “The Secret Garden” effect.

Prachtige oude bomen van verschillende soorten die volop aan het botten zijn, in groot contrast met de enorme Magnolia die in bloei staat! Het is een oude tuin die me doet denken aan diegene van het Sint-Ursula-Insituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. Een beetje Old-School dat ik weet te appreciëren en waarvan ik hoop dat de Provincie Antwerpen die zal behouden. Er zijn immers al voldoende plaatsen geupdate en gemoderniseerd. Dit stukje natuur heeft volgens mij enkel wat TLC nodig zoals padjes heraanleggen en algemeen tuinonderhoud. De infrastructuur daarentegen heeft dringend nood aan restauratie. De tuinmuur in de Schouttetstraat staat gestut, het kapelletje is verkrot en de tuinbergingen zijn hun authentieke charme zoek. Deze werken zijn gepland tegen 2017.

Daarna is het de bedoeling dat de tuin permanent wordt opengesteld, zodat iedereen kan genieten van een stukje groen in dit stuk van de stad. Behalve de tuin aan het Ondernemershuis, is er nergens een plekje in dit deel van de stad. Een duidelijke meerwaarde voor de buurt!

Kortom, ga snel nog een kijkje nemen dit weekend, want daarna moet je waarschijnlijk tot 2017 wachten! Ben je te laat, dan hoop ik dat mijn foto’s je toch een idee geven (helaas was het erg bewolkt)!

Voor meer info m.b.t. het Bisschoppelijk paleis, klik je hier

DSC02007 DSC01995 DSC01985 DSC01976 DSC01964 DSC01950 DSC01949 DSC01942.